fbpx

Måla Betongpannor – Ett enkelt sätt att förlänga takets livslängd

Börjar betongpannorna se slitna ut? Tar det längre än vanligt förrän du ser vatten nå ner till hängrännorna när det regnar? Slitna betongpannor suger i sig vatten som kan frysa när det är kallt och på det sättet spräcka betongpannorna. Då kan det vara dags att skydda taket och betongpannorna med en takmålning. 

Många byter tak helt i onödan. Ofta räcker det med en ordentlig tvätt och med att måla taket så att den nya ytan skyddar mot väder och vind, påväxt och solens vackra men slitande strålar. Inte bara det, takmålning av betongpannor är också ett ypperligt sätt att ge taket och med det också huset ett nytt utseende. 

Är det värt att måla betongpannor?

Om takets underlaget är i skick kan just målning av betongpannorna vara en lösning för att takets ytskikt ska göra det som det borde göra, skydda mot väder och vind. Och förlänga takets livslängd med ytterligare en 8 -10 år. Målning av betongpannor är ett riktigt bra alternativ när du varken kan eller vill lägga nytt tak. 

Är det värt att lägga pengar på en takmålning kanske du undrar? Första steget före beslut om nytt tak eller takmålning är att få taket besiktigat av en av våra projektledare. Takläggare med långvarig erfarenhet. Då först vet du med säkerhet om både underlaget och betongpannorna är i sådant skick att det är värt att måla taket. 

Måla Betongpannor – Hur går vi tillväga?

Första steget i beslutsprocessen är att göra en kostnadsfri besiktning av betongpannorna och dess underlag som ligger till grund för ditt beslut. Takmålning eller nytt tak. Tillåter takmaterialet och underlaget att målas. Med andra löns det att göra det så följer följande steg. 

Målning av betongpannor kan vara upp 70 % billigare än att lägga nytt tak. Det är med andra ord ett alternativ att ta i beaktande när taket inte längre varken ser ut som det borde eller tar emot vatten som det borde. Vi ger också garanti på våra arbeten så ni kan tryggt lita på att vi ger er förslag på en hållbar lösning! 

För frågor kring målning av betongpannor kan du kontakta oss på https://takentreprenoren.se/takmalning-betongpannor/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *