fbpx

Måla Takpannor – En Hållbar och Skyddande Lösning för Ditt Tak

Taket, eller husets mössa, har ett tufft jobb i det klimat vi har i Skandinavien. Regn, snö, sol och allt emellan gör att taket slits. Normalt sett brukar man säga att den ungefärliga livslängden på ett tak är 30–40 år. Sköter du om taket på rätt sätt kan du förlänga den tiden. Lite kärlek och omsorg varje år brukar löna sig i längden. Enkla saker som att ta bort smuts och växter och tvätta taket kommer du långt med. En annan, både förebyggande och förskönande åtgärd, är att måla takpannorna. Att måla takpannorna ger inte bara taket ett nytt utseende men också ett förnyat skydd mot väder och vind. 

Besiktiga Taket före Du Fattar Beslut om att Måla Takpannorna

Det är viktigt att besiktiga taket varje år. Genom att göra det håller du dig uppdaterad om skicket på taket. Du vet när du ska sätta in åtgärder för att taket ska må bättre. Du kan givetvis göra det själv, kom dock bara i håg; ett tak består av många delar som är beroende av varandra. Därför brukar det löna sig i längden att ha en yrkesman att titta på det. Se på taket som en helhet. Takpannans funktion är att skydda huset och det underliggande taket mot väder och vind. Med andra ord, det som inte takpannan fixar det ska takpappret ta hand om. Så besiktiga taket före du beslutar vad du ska göra.

Låt en professionell takläggare ta en titt på ditt. Det är både säkert och du får ett utlåtande som du kan lita på. För om läkt och papper är dåliga så hjälper det inte att måla. Då krävs det en mera ingående åtgärd för att taket ska må bra. Att måla takpannorna stärker pannornas ytskikt. Därför hjälper det till att hålla taket i bättre skick när det görs i förebyggande syfte. Låt en professionell takläggare besiktiga taket, det lönar sig alltid! 

Nytt Utseende & Nytt Skydd med Nymålade Takpannor 

Betongpannor bleknar efter hand och förlorar på samma gång det skyddande ytskiktet. Och givetvis också det vackra utseendet! De börjar inte bara se slitna ut men förlorar också som sagt det skyddande ytskiktet. Med ett beslut om att måla takpannor kan du alltså slå två flugor i en smäll. Få ett utseendemässigt “ nytt” tak och skydda takpannorna så att de håller längre! Takpannorna blir tätare och vattenavrinningen förbättras. 

Om du tänkt på det här så ta kontakt! Vi besiktigar ditt tak och hittar den lösning som passar dig och ditt tak bäst! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *